- Εγγεγραμμένος Κλάδος Σπουδών στο Μητρώο του Υπουγείου Παιδείας και Πολιτισμού
Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική
Φοίτηση: Πρωινή ή Βραδινή
Κριτήρια Εισδοχής:
Απολυτήριο Λυκείου ή Ιδιωτικής Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Διάρκεια Σπουδών:
2 χρόνια, Δίπλωμα
Απολυτήριο Λυκείου ή Ιδιωτικής Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
2 χρόνια, Δίπλωμα
Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων (2 χρόνια)
Πλεονεκτήματα Φοιτητών
- Το Πρόγραμμα Σπουδών περιλαμβάνει βασικά εισαγωγικά μαθήματα, βασικά μαθήματα Γεωπονίας, μαθήματα σχετικά με τη βιολογική καλλιέργεια της γης και την παραγωγή βιολογικών προϊόντων και μαθήματα για τη δημιουργία και λειτουργία μικρής επιχείρησης.
- Οι απόφοιτοι θα αποκτούν ψηλό επίπεδο πρακτικής εμπειρίας ώστε να έχουν την κατάλληλη προετοιμασία για την είσοδό τους στο επάγγελμα του «Τεχνικού Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων».
- Μεγάλες προοπτικές απασχόλησης
Ευκαιρίες Εργοδότησης
Το KES College πρωτοπόρησε με τη δημιουργία του πρώτου και μοναδικού στην Κύπρο Επαγγελματικού Κλάδου Σπουδών στον τομέα της Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων σε κολλεγιακό επίπεδο. Ο κλάδος σπουδών "Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων" ανταποκρίνεται στις τάσεις που υπάρχουν σήμερα στην Κυπριακή κοινωνία αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα για στροφή σε επαγγέλματα που έχουν σχέση με την Παραγωγή Βιολογικών Προϊόντων.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Τα εργαστηριακά μαθήματα του κλάδου "Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων" διεξάγονται σε εξειδικευμένους χώρους, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προγράμματος σπουδών. Το KES College έχει συμβληθεί με το αγρόκτημα "Riverland Dairy Bio Farm" στην περιοχή του χωριού Καμπιά και θα χρησιμοποιεί τους χώρους και τον υφιστάμενο εξοπλισμό του αγροκτήματος για τις ανάγκες του Αναλυτικού Προγράμματος του Κλάδου. Επιπλέον έχει γίνει συμφωνία με το Σύνδεσμο Βιοκαλλιεργητών Κύπρου για πρακτική άσκηση των φοιτητών σε χώρους οι οποίοι αξιοποιούνται από το Σύνδεσμο.
KES COLLEGEΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΏΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ |
|||||||||||||||
Α΄ Εξάμηνο
|
|||||||||||||||
1
|
Βασικά Μαθηματικά
|
||||||||||||||
2
|
Βασικές Έννοιες Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και
|
||||||||||||||
Διαδικτύου
|
|||||||||||||||
3
|
Υγεία και Ασφάλεια
|
||||||||||||||
4
|
Γεωργική Χημεία
|
||||||||||||||
5
|
Γενική Μορφολογία των Φυτών και Βοτανική
|
||||||||||||||
6
|
Εισαγωγή στη Φυσιολογία των Φυτών
|
||||||||||||||
7
|
Επαγγελματικά Αγγλικά
|
||||||||||||||
8
|
Εισαγωγή στα Οικονομικά
|
||||||||||||||
Β΄ Εξάμηνο
|
|||||||||||||||
1
|
Εισαγωγή στη Βιολογική Γεωργία
|
||||||||||||||
2
|
Οικολογία
|
||||||||||||||
3
|
Γεωργικά Μηχανήματα
|
||||||||||||||
4
|
Νομοθεσία και Κανονισμοί Βιολογικής Γεωργίας
|
||||||||||||||
5
|
Εδαφολογία – Θρέψη Φυτού
|
||||||||||||||
6
|
Βιολογική Κτηνοτροφία και Πτηνοτροφία
|
||||||||||||||
7
|
Τεχνολογία Θερμοκηπίων
|
||||||||||||||
Γ΄ Εξάμηνο
|
|||||||||||||||
1
|
Φυτοπροστασία
|
||||||||||||||
2
|
Λαχανοκομία
|
||||||||||||||
3
|
Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά
|
||||||||||||||
4
|
Αμπελουργία ‐ Οινολογία
|
||||||||||||||
5
|
Βασικές Αρχές Μάρκατινγκ
|
||||||||||||||
6
|
Τεχνολογία Τροφίμων Βιολογικής Προέλευσης
|
||||||||||||||
7
|
1
|
Δενδροκομία
|
|||||||||||||
Δ΄ Εξάμηνο
|
|||||||||||||||
1
|
Συσκευασία,
Τυποποίηση, Μεταποίηση και Διακίνηση
|
||||||||||||||
Βιολογικών Προϊόντων
|
|||||||||||||||
2
|
Υγιεινή Διατροφή και Βιολογικά Προϊόντα
|
||||||||||||||
3
|
Κοστολόγηση Βιολογικών Καλλιεργειών
|
||||||||||||||
4
|
Βελτιωμένα Συστήματα Άρδευσης
|
||||||||||||||
5
|
Οργάνωση Μικρής Επιχείρισης
|
||||||||||||||
6
|
Διπλωματική Εργασία
|
Η ιστοσελίδα του κλάδου "Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων" του KES COLLEGE.
ΑπάντησηΔιαγραφή